De Week van de Hoogbegaafdheid is begonnen! 6-14 maart

Waarom een week van de hoogbegaafdheid

Het organisatieteam brengt met de Week van de Hoogbegaafdheid het onderwerp positief onder de aandacht. Ze willen kennis over hoogbegaafdheid verspreiden en vooroordelen en misvattingen proberen weg te nemen. Want hoogbegaafdheid is een woord dat niet bij iedereen positieve gedachten oproept. Mede hierdoor kunnen hoogbegaafden niet altijd en overal zichzelf zijn en hun talenten optimaal inzetten. En dat is enorm jammer, want hoogbegaafden hebben de maatschappij veel te bieden. Daarom dus deze week met een positieve insteek!

OVER HOOGBEGAAFDHEID

Hoogbegaafdheid is een persoonskenmerk dat bij 2 à 3 % van de bevolking voorkomt, afhankelijk van de gehanteerde definitie. Intelligentie is een essentieel onderdeel, maar hoogbegaafdheid is méér dan alleen een hoog IQ. Gedrevenheid, autonomie, creativiteit, sensitiviteit zijn andere aspecten van hoogbegaafdheid.

WAT GAAN ZE DOEN

Ze streven ernaar dat er in iedere gemeente in Nederland en Vlaanderen in deze week minimaal één activiteit plaatsvindt met hoogbegaafdheid in de hoofdrol.

Voorbeelden van activiteiten zijn:

  • Open dag van een plusklas of school
  • Spelletjesmiddag
  • Lezing of training
  • Workshop rondom een van de vooroordelen-spellen (kinderen en volwassenen)
  • Bezoek van HB-kinderen bij HB-senioren in een verzorgingshuis
  • Wandeling met coaches of filosofen
  • Puzzeltocht
  • Een voorlichtingsbijeenkomst voor artsen en/of psychologen

Alle activiteiten staan vermeld op de website. Ze vermelden de diverse activiteiten op de kaart van Nederland en België. Zo kunnen bezoekers zien wat er in hun regio te doen is en hun eigen programma samenstellen.

Kijk voor het volledige programma en meer info op:

WWW.WEEKVANDEHOOGBEGAAFDHEID.NL

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch